Ursäkta mitt dåliga bloggande, Håller på att trixa lite med pannacotta. försöker få till lite pannacotta-tryfflar, blir inte riktigt som jag tänkt mig dock!

R Eriksson

Rosa Bandet

Rosa Bandet får 10 kr från försäkringsbolaget Chartis tack vare den här länken: http://www.cancerforsakring.se/?bannerId=2336 – Klicka och gör en skänk-länk du också!
R Eriksson

nytt recept på oreo´s

Oreo cookies
250 g smör
½ dl socker
1 äggula
3 ½ dl vetmjöl
5 msk kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
50 g riven finchoklad

Fyllning
3-4 msk vispgrädde
2 msk smält smör
3 dl florsocker
½ tsk vanlljsocker

Kör smör och socker i en matberedare. Tillsätt äggulan.

Blanda de torra ingredienserna samt den rivna chokladen och rör ner i smeten.

Blanda snabbt till en smidig deg. Rulla degen till en rulle (ca 3 cm i diameter). Täck med plastfolie och ställ in i frysen i ungefär en kvart.

Sätt ugnen på 175 grader.

Skär degen i ½ cm tjocka skivor. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Ställ plåten i kylskåpet i 10 minuter.

Grädda i ugnen i 10-12 minuter. Låt kakorna svalna.

Blanda under tiden till fyllningen och ställ den kallt. Bred lite fyllning på en kaka och tryck försiktigt ihop med en annan kaka.

Kakorna är godast om de får stå i kylskåp eller frys innan de serveras.

Receptet är hämtat ur den nyinköpta boken Två systrars söta av Lisa och Monica Eisenman.

Detta receptet tyckte jag var mycket godare än det förra receptet jag la in. Glasyren är mycket godare. så ska ni testa oreo´s så testa detta receptet.


R Eriksson


En ny bok i mina ägor

En fantastisk kakrecept-bok.
Fina bilder och underbara recept.

Två systrars söta

R Eriksson

Äppelcheesecake

Botten:
200 g digestivekex
2 msk muskovado-socker
75 g margarin (smältes)
Fyllning:
600 g phiadelphiaost
1 ¾ dl socker
3 msk maizena
1 msk vaniljsocker
3 ägg
2 skalade, tunt skivade äpplen
¾ dl socker
1 msk malen kanel
Gör såhär:
1. Placera en ugnsfast form innehållande ca 2 cm vatten längst ner i ugnen. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Kör kexen till fina smulor i en matberedare. rör i socker och smör och blanda väl.
3. Tryck ut bandningen i botten av en springform med avtagbar kant. ca 25 cm i diameter, grädda i 10 minuter. Låt svalna.
4. skala äpplena, kärna ur, hyvla äpplena till tunna skivor, vänd med kanel och socker.
5. Vispa osten mjuk och luftig med en elvisp.
Blanda i socker, maizena och vanilj. vispa sedan i ett ägg i taget, och vispa 1 minut efter varje ägg.
häll häften av smeten i formen. Lägg de tunt skivade äpplena plant på smeten så du täcker hela ytan, häll sedan på resten av smeten så det täcker äpplena.
6. Grädda kakan på 175 grader i ca 60 minuter eller tills kakan har stelnat i mitten.
Ta ut kakan och låt den svalna, ställ den i kylen över natten så den stannar helt, rekommenderas



Denna cheesecake var den godaste jag någonsin ätit, ljuvlig!
Superenkel att göra





R Eriksson

Chokladcroissant

Ingredienser

1 pkt jäst, 50 g
2½ dl vatten
1 ägg
1 msk strösocker
1 tsk salt
7-8 dl vetemjöl special eller vanligt vetemjöl
150 g kallt smör eller margarin
75 g choklad, valfri sort
1 ägg till pensling
Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, ägg, socker, salt och det mesta av mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut den till en tunn platta, ca 30x40 cm.

Skär med en osthyvel matfettet i tunna skivor. Lägg matfettsskivorna på halva degplattan. Vik därefter över den andra halvan. Kavla ut degen igen. Vik den så att det blir 3 lager deg. Kavla och vik degen 2-3 gånger till.

Dela degen i två delar. Forma delarna till runda bullar. Kavla ut bullarna till runda plattor, ca 30 cm i diameter. Skär och sporra ut 8 snibbar ur varje degbit. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Hacka chokladen och fördela den hackade chokladen på snibbarna. Rulla ihop degen mot spetsen. Dra i degen så att snibben kommer på undersidan.

Låt croissanterna jäsa övertäckta ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägget och pensla bakverken med det. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt dem svalna på galler.

recept taget från http://www.matklubben.se/






R Eriksson

utmanad!

4 tv-program
2½ men, NCIS, desperate housewives, Cougar Town.


***

4 saker jag gjort idag

Diskat, gått, gjort visitkort, jobbat


***

4 saker jag längtar efter

Att flytta till Skåne, julen med familjen, bebis, ett eget hus.


***

4 saker på önskelistan

baksaker, kläder, locktång,  häst


***

4 saker jag avskyr

Spindlar, orättvisa, fisk, sömnproblem

***

4 saker jag tycker om att göra

va med min älskling, baka, mysa med mina djur, umgås med mina finaste vänner.


***

4 saker jag ätit idag (måndag)

Flingor med mjölk, cakeballs, kyckling, chokladmuffins.
Jag utmanar Emma Emelie Sara

Söta saker

En fantastisk bok för bakälskare.
Underbara foto och massa bra tips!
Jag älskar den!
Söta saker
R Eriksson

Hemmagjorda oreokakor

Ca 20 kakor
Ugn: 175 grader, 8-10 min
1½ dl strösocker
1 dl kakao
3 dl Vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
150 g rumsvarmt smör eller flytande smör
1 ägg, lätt uppvispat
Fyllning:
50 g Smör
2½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Blanda alla de torra ingredienserna och rör sedan ner smöret (Lättast går det om man använder flytande smör)
Och till sist ägget.
Gör ungefär 40 platta kakor, antingen genom att forma degen till en rulle och skära den i skivor, eller genom att kavla ut den försiktigt till några millimeters tjocklek och stansa ut kakor med en rund pepparkaksmått.
Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i åtta till tio minuter i 175 grader.
Rör samman ingredienserna  till fyllningen.
Bred ut den på undersidan av hälften av de svalnade kakorna och lägg på resten som lock.
Receptet är taget från boken "söta saker" av bloggaren Therésia Erneborg
Besök henner fantastiska blogg -> Söta saker
R Eriksson

pannacotta

Vaniljpannacotta med muscovadosocker.
3 pers
3 dl Vispgrädde
2 msk socker
2 msk moscuvadosocker
1 tsk vanilj-pulver
1½ gelantinblad
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten
2. Koka upp grädden med socker, muskovadosocker, vanilj-pulver.
3. När grädden kokat upp dra från plattan.
4. Krama ur vattnet från gelatinbladen och lägg ner gelatinen i grädde, rör om så allt löser sig.
5. Låt gräddblandningen svalna och häll sedan upp det i fina glas, låt stå i kylen minst 3 timmar.
servera med en bärsås, gelé eller bara med färsk frukt och bär.
I detta receptet har jag använt gelatinblad som jag köpt i affären.
Det var lite svårt till en början eftersom jag jobbar inom restaurang och där har vi en helt annan storlek på gelatinbladen, men nu har jag hittat rätt med mina små blad också.
Här har jag dekorerat med hallongelé, hallon och hyvlar choklad
hallongelén: frysta hallon, gelésocker.
Pannacotta är en väldigt vanlig dessert.
Super enkel att göra och en dessert som går att variera i alla sorters smaker och färger.
Det är bara fantasin som sätter gränserna.
R Eriksson

Rödbetskaka

2,5 dl Rårivna rödbetor
2 ägg
1½ dl socker
1 dl matolja
2,5 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
½ krm malen muskot
½ dl avrunnen ananaskross
Smör och ströbröd till formen



Glasyr
100 g phiadelphia
1 dl smält smör
3 dl florsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt oljan och vispa till en jämn smet.
Blanda alla de torra ingredienserna väl i en bunke och rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
Tillsätt de rivna rödbetorna och den krossade ananasen, rör ihop.
Smöra och Bröa en form.
Grädda kakan i ca 25 minuter
Låt kakan svalna helt.
Rör ihop alla ingredienser till glasyren till en slät kräm och bred på den kalla kakan.
baka och njut!
♥ R Eriksson

Mumsiga Chokladmuffins

12 st stora härliga muffins
4½ dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
½ tsk Salt
dl Kakao
dl Strösocker
1¼ dl Flytande margarin eller 125 g smält, avsvalnat smör
2 dl Mjölk
2 Ägg (L)
1. sätt ugnen på 175 grader. ställ ut stora muffinsformar på en plåt eller i ett muffinsbleck. alternativt smörj ett muffinsbleck.
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke
3. Vispa ihop margarin, mjölk och ägg i en skål, rör ner det i mjölblandningen.
4. Fördela smeten i de 12 muffinsformarna eller blecket.
5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20-30 minuter.
Vill man kan kan trycka i en ruta marabou-choklad i varje muffins, eller om något annat önskas.
Själv tryckte jag ner en halv marshmallow, och dem blev himmelskt goda.






♥ R Eriksson



Vanilj

100% ekologiskt Bourbon vanilj pulver
Vanilj pulver kommer från äkta vanilj-stång
Vanilj pulver är mald vanilj-stång.
Inga tillsatser som alkohol, socker, syntetiska ämnen är tillsatta.
Äkta vanilj pulver är lika bra och god som vanlig vanilj-stång.
Men lättare att använda.
hur använder jag vanilj pulver?
Ta en tesked och sprid vanilj enkelt i varje varm eller kall rätt som du vill göra.
Vanilj pulver  kan enkelt ersätta vanligt vanilj-socker, vanilj-arom eller annan vanilj-extrakt.
Ta ¼-½ tesked vanilj-pulver istället för 1 tsk vanilj-socker, arom, extrakt.
Vill du ha extra stor smak tar du lite extra.
Ξ
R Eriksson

Äntligen!!

Äntligen har jag fått en digitalvåg.  Nu slipper jag använda min andra som man bara kan mäta 25 gram som minst.
Bakar du mycket och inte har en digitalvåg, SKAFFA EN!! Den hjälper dig så mycket
R Eriksson

Jag Tävlar!!

Denna gången tävlar jag hos http://www.littledessert.se/ , en av de bakbloggar jag följer och beundrar mycket!
Nu har jag chansen att vinna "Massa härliga muffinsformar i olika storlekar, några påsar att ge bort godsaker i, klubbpinnar och en cupcake kartong som har plats för en stor cupcake"
härligt va??
hoppas hoppas på vinst!
Gå gärna in och titta på hennes fina blogg, det kan jag rekommendera.
trevlig fredag på er!
R Eriksson

RSS 2.0