Äppelcheesecake

Botten:
200 g digestivekex
2 msk muskovado-socker
75 g margarin (smältes)
Fyllning:
600 g phiadelphiaost
1 ¾ dl socker
3 msk maizena
1 msk vaniljsocker
3 ägg
2 skalade, tunt skivade äpplen
¾ dl socker
1 msk malen kanel
Gör såhär:
1. Placera en ugnsfast form innehållande ca 2 cm vatten längst ner i ugnen. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Kör kexen till fina smulor i en matberedare. rör i socker och smör och blanda väl.
3. Tryck ut bandningen i botten av en springform med avtagbar kant. ca 25 cm i diameter, grädda i 10 minuter. Låt svalna.
4. skala äpplena, kärna ur, hyvla äpplena till tunna skivor, vänd med kanel och socker.
5. Vispa osten mjuk och luftig med en elvisp.
Blanda i socker, maizena och vanilj. vispa sedan i ett ägg i taget, och vispa 1 minut efter varje ägg.
häll häften av smeten i formen. Lägg de tunt skivade äpplena plant på smeten så du täcker hela ytan, häll sedan på resten av smeten så det täcker äpplena.
6. Grädda kakan på 175 grader i ca 60 minuter eller tills kakan har stelnat i mitten.
Ta ut kakan och låt den svalna, ställ den i kylen över natten så den stannar helt, rekommenderas



Denna cheesecake var den godaste jag någonsin ätit, ljuvlig!
Superenkel att göra





R Eriksson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0