Macarons till Skåne

bakning pågår...
Finska pinnar!

2010-08-15 2 års bröllopsdag
Gårdagen till ära bakade jag en chokladtårta som var utsökt, utseendet är en annan historia.
Den ser väl hyffsad ut men den är inte helt bra, det krävs lite träning på den fronten.
Men jag ska lära mig, jag har gått om tid!
Tårtans innehåll: chokladtårtbotten, chokladmousse, hallongrädde
Klädd med chokladmousse, rosor, röda vinbär och silverkulor.
I lördag när jag förberedde till tårtan passade jag även på att baka lite fler macaroons som tyvärr blev hemskt misslyckade, smeten blev för lös och bara flöt ihop och reste sig inte det minsta i ugnen.
första gången jag gjorde dem var nog nybörjartur.
men jag ska påt igen.
jag testade även att göra cakeballs som var supergoda, mums, och superenkla.
cakeballs är det ni ser på fatet bredvid tårtan.
ballerinaballs:
1 pkt ballerina choko
60 g phiadelphia
Krossa kakorna i en mixer eller liknande för att få en kladdig smuldeg. Blanda ner phiadelphia och rör om tills allt är blandat. Rulla sedan bollar o dekorera.
Jag doppade mina i vit choklad som jag färgat lite rosa/lila och sen tog jag strössel på.
R Eriksson
Imorgon är jag ledig, och då ska det bakas!! Jipppi!

supergoda tekakor
Ingredienser (20 portioner)
- 50 g jäst
- 5 dl fingervarm (37 grader) mjölk
- 3 msk honung
- 1 äggula
- 13-14 dl vetemjöl special
- 200 g rumsvarmt smör
- 1 tsk salt
Tillagning
- Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.
- Tillsätt honungen, salt, äggula, 13 dl av mjölet och klicka i smöret. Arbeta kraftigt i 5 minuter. Låt jäsa i 45 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
- Dela degen i 20 lika stora delar och forma dessa till bullar.
- Låt jäsa i 5 minuter.
- Kavla ut till runda kakor och nagga med en gaffel.
- Placera tekakorna på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt jäsa i 30-40 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Spreja in vatten i ugnen och ställ in bullarna.
- Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.

Yoghurtglass med smak av fläderblommor

Macaroons
