Macarons till Skåne

Imorgon bär det av till Skåne för en snabb helgvisit.
Därför har jag nu bakat 3 sorters macarons som jag tänkte bjuda på.
smakerna jag gjort denna gången är
rosa macarons med vit chokladganache
lakritsmacarons med citronsmörkräm med krossad turkisk peppar
och underbara choklad macarons med choklad/nutellaganache
jag har även gjort lite cakeballs, vilket är såå gott.
Trevlig helg på er alla!
R Eriksson

bakning pågår...

Till helgen blir det en tur hem till Skåne, nu bakar jag lite gottigheter som jag kan bjuda på när vi kommer hem!
Om en liten liten stund åker plåten in ugnen med lakritsmacarons.
låter konstigt, får se hur dom blir!
jag testar och trixar lite!
spännande!
återkommer med resultat
R Eriksson

Finska pinnar!

Igår gick jag och tänkte på min farmor och hennes underbara finska pinnar.
Idag tog jag mig därför an och bakade Farmors finska pinnar enligt hennes recept som jag som tur är fått.
Mina klår dock inte farmors, men med lite övning så ska jag nog lyckas i alla fall nästan lika bra som henne.
Jag saknar Farmor och hennes goda kakor och underbara mat! ♥
R Eriksson

2010-08-15 2 års bröllopsdag

Gårdagen till ära bakade jag en chokladtårta som var utsökt, utseendet är en annan historia.
Den ser väl hyffsad ut men den är inte helt bra, det krävs lite träning på den fronten.
Men jag ska lära mig, jag har gått om tid!



Tårtans innehåll: chokladtårtbotten, chokladmousse, hallongrädde
Klädd med chokladmousse, rosor, röda vinbär och silverkulor.



I lördag när jag förberedde till tårtan passade jag även på att baka lite fler macaroons som tyvärr blev hemskt misslyckade, smeten blev för lös och bara flöt ihop och reste sig inte det minsta i ugnen.
första gången jag gjorde dem var nog nybörjartur.
men jag ska påt igen.

jag testade även att göra cakeballs som var supergoda, mums, och superenkla.
cakeballs är det ni ser på fatet bredvid tårtan.


ballerinaballs:
1 pkt ballerina choko
60 g phiadelphia

Krossa kakorna i en mixer eller liknande för att få en kladdig smuldeg. Blanda ner phiadelphia och rör om tills allt är blandat. Rulla sedan bollar o dekorera.

Jag doppade mina i vit choklad som jag färgat lite rosa/lila och sen tog jag strössel på.

R Eriksson

 


Imorgon är jag ledig, och då ska det bakas!! Jipppi!

R Eriksson

supergoda tekakor

Ingredienser (20 portioner)

  • 50 g jäst
  • 5 dl fingervarm (37 grader) mjölk
  • 3 msk honung
  • 1 äggula
  • 13-14 dl vetemjöl special
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk salt

Tillagning

  1. Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.
  2. Tillsätt honungen, salt, äggula, 13 dl av mjölet och klicka i smöret. Arbeta kraftigt i 5 minuter. Låt jäsa i 45 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
  4. Dela degen i 20 lika stora delar och forma dessa till bullar.
  5. Låt jäsa i 5 minuter.
  6. Kavla ut till runda kakor och nagga med en gaffel.
  7. Placera tekakorna på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Låt jäsa i 30-40 minuter.
  9. Sätt ugnen på 250 grader.
  10. Spreja in vatten i ugnen och ställ in bullarna.
  11. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.
Tekakorna bör dock ätas samma dag eller dagen efter, som alla andra hembakta vita bröd blir de torra ganska snabbt.  men goda är dom! NJUT!

Yoghurtglass med smak av fläderblommor

Yoghurtglass
1 tsk vaniljsocker
1 dl socker
2 dl turkisk yoghurt
1 dl vispgrädde
fläderblomssaftkoncentrat  efter smak
vispa ihop alla ingredienser utom saften med elvisp tills den blivit lite tjockare och sockret har löst sig.
tillsätt sedan önskad mängd saftkoncentrat och smaka av tills du är nöjd.
sätt in i frysen, rör om med 20 minuters mellanrum tills glassen är helt fryst.
super enkelt och super gott
Njut!
R Eriksson

Macaroons

chokladmacaroons med vit choklad och hallon
rosa macaroons med chokladganache

R Eriksson

Munkar

R Eriksson

RSS 2.0