tisdag 19/5

Tillagning
Det här behövs:
Filmjölkslimpa (2 st) 175 grader

6 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl fint rågmjöl
2 dl krossad råg
1 dl russin
1 dl grovhackade nötter (t ex hasselnötter)
2 tsk salt
3 tsk bikarbonat
1,5 dl ljus sirap
1 liter filmjölk

Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Tillsätt sirap och fil och blanda. Det blir väldigt kletigt så använd en slev eller liknande. Smörj två avlånga limpformar (på ca 1,5 liter) med olja, häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 1,5 timme. Ta ut bröden och låt dem vila ca 15 minuter. Stjälp upp limporna och linda in dem i rena kökshanddukar, lägg dem i en plastpåse och låt bröden mogna till dagen efter.



Enkelt och gott!








 
Mums!


♥ R Eriksson

Kommentarer
Postat av: Anita Sjölander

Det ser gott ut det måste man ju bara prova :) Kram syrran

2009-05-20 @ 13:48:12
Postat av: Carina

Tack, Rebecka! Känns det bra att vara Borås-bo?

Kram,

/Carina

2009-05-21 @ 16:16:47
URL: http://carinagronlunds.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0