tisdag 19/5
Tillagning
Det här behövs:
Filmjölkslimpa (2 st) 175 grader
6 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl fint rågmjöl
2 dl krossad råg
1 dl russin
1 dl grovhackade nötter (t ex hasselnötter)
2 tsk salt
3 tsk bikarbonat
1,5 dl ljus sirap
1 liter filmjölk
Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Tillsätt sirap och fil och blanda. Det blir väldigt kletigt så använd en slev eller liknande. Smörj två avlånga limpformar (på ca 1,5 liter) med olja, häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 1,5 timme. Ta ut bröden och låt dem vila ca 15 minuter. Stjälp upp limporna och linda in dem i rena kökshanddukar, lägg dem i en plastpåse och låt bröden mogna till dagen efter.
Enkelt och gott!



Mums!
♥ R Eriksson
Det ser gott ut det måste man ju bara prova :) Kram syrran
Tack, Rebecka! Känns det bra att vara Borås-bo?
Kram,
/Carina