Muscovadotryffel

Chokladtryffel förknippas oftast med julen...
Och nu är det faktiskt snart ju och jag startar upp med lite tryffelbak.
Tryfflar är hemskt lätta att göra och man kan göra så mycket olika smaker och former.
Här kommer en muscovadofryffel, eftersom muscovado är mitt favoritsocker just nu.
ca 20 st.
175 g mörk choklad (60-70% kakaohalt)
1 dl vispgrädde
¾ dl mörkt muscovadosocker
2 msk smör
Hack chokladen fint och lägg i en bunke.
Koka upp grädde, socker och smör.
Häll över chokladen och låt stå några minuter utan att röra.
Blanda sedan försiktigt tills all choklad har smällt.
Häll den i en form klädd med bakplåtspapper
Låt tryffelkrämen svalna helt i rumstemperatur
Ställ sedan in den i kylen och låt stelna
Skär tryffelmassan i bitar och vänd dem i kakao.
För bästa resultat när du ska skära tryffeln är att ha varmt rinnande vatten på så du kan skölja och värma upp kniven mellan gångerna du skär, tänk bara på att torka av vattnet från kniven innan du skär.
R Eriksson

Kommentarer
Postat av: emelie

detta verkade ju faktiskt ganska lätt, eller? Ska jag nog prova! Trevligt att ge bort i advent!

2010-11-14 @ 18:26:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0