Hemmagjorda oreokakor
Ca 20 kakor
Ugn: 175 grader, 8-10 min
1½ dl strösocker
1 dl kakao
3 dl Vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
150 g rumsvarmt smör eller flytande smör
1 ägg, lätt uppvispat
Fyllning:
50 g Smör
2½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
≡
Blanda alla de torra ingredienserna och rör sedan ner smöret (Lättast går det om man använder flytande smör)
Och till sist ägget.
Gör ungefär 40 platta kakor, antingen genom att forma degen till en rulle och skära den i skivor, eller genom att kavla ut den försiktigt till några millimeters tjocklek och stansa ut kakor med en rund pepparkaksmått.
Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i åtta till tio minuter i 175 grader.
≡
Rör samman ingredienserna till fyllningen.
Bred ut den på undersidan av hälften av de svalnade kakorna och lägg på resten som lock.

Receptet är taget från boken "söta saker" av bloggaren Therésia Erneborg
Besök henner fantastiska blogg -> Söta saker
R Eriksson
Kommentarer
Trackback