Rödbetskaka
2,5 dl Rårivna rödbetor
2 ägg
1½ dl socker
1 dl matolja
2,5 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
½ krm malen muskot
½ dl avrunnen ananaskross
Smör och ströbröd till formen
⁄
Glasyr
100 g phiadelphia
1 dl smält smör
3 dl florsocker
⁄
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt oljan och vispa till en jämn smet.
Blanda alla de torra ingredienserna väl i en bunke och rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
Tillsätt de rivna rödbetorna och den krossade ananasen, rör ihop.
Smöra och Bröa en form.
Grädda kakan i ca 25 minuter
Låt kakan svalna helt.
Rör ihop alla ingredienser till glasyren till en slät kräm och bred på den kalla kakan.
baka och njut!


♥ R Eriksson
Kommentarer
Postat av: Sara
Masssssor av trevligtheter :) du är så duktig & flitig både med bak & med blogg haha fy på mig!!!
Trackback