Cheesecake med hallongelé

½ pkt digestive
80 g rumsvarmt smör
½ dl socker
1/4 dl ljust muscovadosocker
250 g phiadelphia
1 dl socker
2 ägg
1,5 msk vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
citronzest från ½ citron
Botten (lager 1)
mixa digestivekexen till fina smulor.
rör ihop kexen med smöret och sockret.
tryck ut massan i en springform baka av på 175 grader i 5-10 minuter
låt svalna.
fyllning (lager 2)
Blanda phiadelphia och socker, vaniljpulver, citronzest.
Tillsätt 1 ägg i taget och tillsätt till sist mjölet och blanda allt till en jämn smet.
Häll upp smeten i formen, grädda kakan på 175 grader i ca 20 minuter, tills kakan satt sig.
Låt svalna.
fyllning (lager 3)
5 dl creme fraiche
2 tsk vaniljsocker
2 msk florsocker
vispa creme fraichen hård och bred på den kalla kakan.
med slät yta.
Gelé
250 gram frysta hallon
2,5 dl gelésocker
Värm upp de frysta hallonen på spisen i en kastrull.
Mixa bären när de är mjuka, sila och mät upp så du får ca 2.5 dl puré.
saknas det lite puré kan du fylla upp med lite lite vatten.
Häll tillbaka purén i grytan och koka upp med gelésockret.
Låt svalna en aningen, häll gelét på kakan och låt stå i kylen tills det har stelnat!
Nu kan du avnjuta en fantastiskt god cheesecake.
Lycka till
R Eriksson

Kommentarer
Postat av: Emma

Dags för uppdatering snuttan!!! :D <3

2010-09-21 @ 23:49:07
URL: http://gronlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0