macaroons

Här hittade jag ett annat recept på macaroons, i detta kokar man ingen sockerlag som i mitt andra recept, utan vispar bara maräng på äggvita och socker och tillsätter mald mandel och florsocker. Lite enklare att göra på det sättet.

Ξ

-100 gram skållade mandlar (mal gärna lite extra)
-110 gram äggvita (ca 3 äggvitor) som har stått framme i rumstemperatur ett dygn, täckt med plastfolie
-200 gram florsocker
-4-5 matskedar socker
-Ev. smaksättning t.ex. en tesked vaniljsocker
1. Finmal den skållade mandeln i en mixer. Sila mandeln så att de stora bitarna försvinner. Blanda med florsockret och kör gärna alltihop en extra gång i mixern.
2. I en större skål, vispa äggvitan med elvisp. När äggvitan börjar skumma,tillsätt sockret en matsked i taget. Fortsätt vispa tills marängen är tjock, fast och glansig.
3. Häll försiktigt i mandelblandningen i marängen och rör med en slickepott. Smeten ska inte vara för hård och inte för lös. Om du vill prova om smeten har bra konsistens, klicka ut lite på ett bakplåtspapper. Klicken ska sjunka ut och få en slät yta, är den toppig så rör lite till i smeten.
4. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på ett bakplåtspapper. Låt dem vila minst en timme på plåten, så att de bildar ett "skinn" på ytan. Känn försiktigt på ytan för att se att de inte är kladdiga.
5. Värm ugnen till 150°C. Grädda ca 10 minuter. Låt svalna och fyll sedan med valfri fyllning.

Ξ

 

 

 

 

Denna gången gjorde jag dem lite mindre vilket jag har förstått att dom ska vara!

dom blev jättefina och goda!

Magnus blev glad i alla fall! ♥

Ξ

R Eriksson


Kommentarer
Postat av: Moa

Macaroonsen vi fick är redan slut, efterforskar nu hur jag kanske skulle kunna göra mina egna. >du har helt klart vunnit Axels hjärta med dessa Macaroons.!

Hoppas ni har det bra! Kramar

2011-01-07 @ 18:50:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0